Heb je een vraag of snap je iets niet? Bekijk dan onze FAQ!

 

Online leren spellen als een detective

Staat jouw antwoord er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje.

1. Ik heb een lespakket aangeschaft. Hoe kan ik die bekijken?

Stap 1: Tijdens het afrekenen moet je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Hiermee kan je straks inloggen op de website en krijg je toegang tot jouw lespakket. Voltooi het bestelproces. 

Stap 2: Je kunt nu inloggen op de website. (Let op: de lessen van jouw lespakket zijn pas zichtbaar wanneer je bent ingelogd) 

Stap 3: Selecteer in het menu onder het kopje “mijn lespakket”  jouw aangeschafte lespakket. Klik daar op en dan ga je automatisch naar het pakket dat je hebt aangeschaft.

2. Is het lespakket ook te gebruiken door jongere kinderen?

Het lespakket is in principe bedoelt voor kinderen in groep 4 en 5, die spellingregels komen aan bod. Maar ook een sterke leerling uit groep 3 zal best kunnen starten met de lessen.

3. Is het lespakket ook te gebruiken door oudere kinderen?

Het lespakket is in principe bedoelt voor kinderen in groep 4 en 5, die spellingregels komen aan bod. Maar ook een oudere leerling, die nog moeite heeft met die spellingcategorieën kan het programma gebruiken.

4. In hoeveel tijd kan ik het programma doorlopen?

Er is uitgegaan van 15 lessen per jaargroep. 1 les bestaat uit een instructiefilmpje van ongeveer 15 minuten en daarnaast nog 4 korte begeleidingsmomenten gedurende de rest van de week. Deze kunnen ook gebundeld worden tot een langer begeleidingsmoment. Kinderen uit groep 4 die in de tweede helft van het schooljaar klaar zijn met het lespakket voor groep 4 kunnen ook verder gaan met de lessen van groep 5 om zo een voorsprong op te bouwen.

5. Kan het lespakket remediërend ingezet worden?

Ja, dat is mogelijk. En omdat de lessen op film zijn opgenomen en de overige begeleidingsmomenten duidelijk in de map staan met de bijbehorende spellingregels kunnen de lessen ook gegeven worden door bijvoorbeeld een onderwijsassistent of een ouder.

6. Hoe lang duurt de verzending van het lespakket?

Afhankelijk van de voorraad zal het 1 tot enkele dagen duren om het pakket samen te stellen en op te sturen. U kunt er vanuit gaan dat u binnen een week het lespakket in huis heeft.

7. Is het programma ook te gebruiken zonder map?

Indien u alleen gebruik wenst te maken van de instructiefilmpjes dan kunt u een budgetpakket bestellen. U krijgt dan de filmpjes tot uw beschikking, maar mist de overige begeleidingsmomenten gedurende de week. Na een jaar kan een gebruiker van een basis- of pluspakket ook overstappen op een budgetpakket.